Lydens By nyhedsdetaljer
'
På topbilledet kan man se nogen, der optager med én diktafon.
På billedet kan man se en ældre mænd, der sidder og læser i en avis, imens han har høremikrofoner på.
Lydens By nyhedsdetaljer
Millioninvestering og direktør for Sound Hub Denmark på plads
30.04.2018
Peter Petersen bliver direktør for Sound Hub Denmark
30. april 2018
Med en samlet investering på DKK 50 millioner har Sound Hub Denmark nu finansieringen på plads og kan gøre klar til at slå dørene op for et nyt internationalt udviklingsmiljø i Struer, der skal huse både iværksættere, forskere og etablerede lydvirksomheder.

Millioninvestering på plads og direktør udnævnt for Sound Hub Denmark i Struer

Partnerne i Sound Hub Denmark omfatter blandt andet førende audiovirksomheder Bang & Olufsen og Harman Lifestyle, der er ejet af Samsung, som i forvejen ligger i Struer. Med Sound Hub Denmark åbner de op for at dele viden, kompetencer og unikke testfaciliteter med virksomheder, iværksættere og institutioner, så der skabes grobund for iværksætteri, vækst og job.

Aalborg Universitet, Danish Sound Network, Accelerace, Struer Kommune, og Vald. Birn Holding og Færchfonden er også med i initiativet. Martin Vang Hansen, direktør i Færchfonden udtaler:
"Vi forventer, at vi med etableringen af dette unikke lydinkubationsmiljø vil være i stand til at tiltrække virksomheder og partnere fra hele verden og skabe verdens førende lydudviklingscenter i Struer, der i forvejen er kendt som Lydens By. Dermed kan vi udbygge den eksisterende danske styrkeposition inden for lyd og akustik, understøtte jobskabelse og udvikle fremtidens iværksættere."

 

 

 

Direktør i Sound Hub Denmark A/S bliver Peter Petersen, der er tidligere teknologidirektør i Bang & Olufsen og i de sidste mange år har været direktør i udviklingsparkerne BusinessPark Struer og Nupark i Holstebro. Peter Petersen udtaler:
"Med finansieringen har vi nået en vigtig milepæl for projektet. Samtidig har vi nu med to globale lydbrands og Aalborg Universitet, der har internationalt anerkendte forsknings og uddannelsesmiljøer inden for akustik og signalbehandling, et fantastisk stærkt udgangspunkt for at tiltrække de rigtige medspillere og gøre Sound Hub Danmark til en succes."

Det er Accelerace, der skal stå for rekrutteringen af de mest talentfulde iværksættere i verden, som bliver inviteret til Struer for at gennemgå et specialiseret acceleratorforløb, der skal gøre dem i stand til at skalere, vokse og tiltrække investeringer. Accelerace har gode erfaringer med at hente internationale lydiværksættere til Danmark gennem projektet Next Step Challenge 2016 i samarbejde med Bang & Olufsen, hvor godt 100 lydvirksomheder fra hele verden søgte om at komme med i et lyd- og audioforløb.

Sound Hub Denmark har også politisk bevågenhed blandt andet fra Danmarks finansminister, Kristian Jensen, der er valgt i landsdelen og har fulgt projektet på sidelinjen:
"Den danske lydbranche har stolte traditioner, og Struer er i den forbindelse et naturligt knudepunkt. Derfor glæder det mig, at der nu tages initiativ til at styrke samarbejdet om udviklingen af fremragende lyd. Når viden omsættes til produkter og løsninger, der er konkurrencedygtige internationalt, er det til gavn for hele befolkningen – både i Struer og i resten af landet."

Ud over iværksættere vil Sound Hub Denmark også arbejde på at tiltrække teams eller afdelinger fra eksisterende lydvirksomheder til at være en del af dette center for talent, viden og innovation. Danish Sound Network er også en del af Sound Hub Denmark. De bidrager blandt andet med seminarer for specialister, konferencer, hackathons og samarbejdsprojekter med universiteter, firmaer og organisationer i ind- og udland.

Sound Hub Denmark slår dørene op senere på året. Inden åbningen vil lokaler, udstyr og faciliteter blive opdateret og indrettet, så de understøtter ambitionerne om at skabe verdens førende lydklynge i et område, som allerede huser en række virksomheder og underleverandører for lyd og elektronik.

Kontaktinformation:

SOUND HUB DENMARK
DK-7600 Struer
Tlf. +45 9612 7600

CEO Peter Petersen
Mail: pp@soundhub.dk
Tlf.: +45 4045 6569

 

PARTNERE

Bang & Olufsen
Bang & Olufsen er grundlagt i Struer, hvor virksomheden nu i mere end 92 år har udviklet ikoniske, innovative audio- og videoprodukter baseret på kernekompetencer inden for akustik, design og håndværksmæssig kunnen. Bang & Olufsen deltager i Sound Hub Denmark med en ambition om at styrke det regionale udviklingsmiljø inden for lyd og akustik. Vi forventer, at kombinationen af forskere, iværksættere og etablerede virksomheder vil sikre en stærk kompetenceplatform, som vil være til fordel for hele audioforretningen på langt sigt.

HARMAN
(harman.com) udvikler audio produkter til bilproducenter, konsumenter og professionelle lydfolk over alt i verden. Derfor er det med stor glæde at vi også engagerer os lokalt i Sound Hub Denmark for at styrke udviklingscenterets globale fundering.  Med førende audio brands som AKG®, Harman Kardon®, Infinity®, JBL®, Lexicon®, Mark Levinson® and Revel®, er HARMAN værdsat af audiofile og musikere, hvor end de optræder, og mere end 50 millioner biler på vejene i dag er udstyret med HARMAN udviklet lyd og connected car systemer. I marts 2017, blev HARMAN et datterselskab af Samsung Electronics Co., Ltd

Danish Sound Network
Sound Hub Denmark er et solidt indspark til lydbranchen, som længe har været en styrkeposition for Danmark, med over 1% af BNP og mere end 28.000 beskæftigede. For Danish Sound Network er Sound Hub Danmark en naturlig investering i et Danmark der bliver stadigt stærkere på lydområdet. Vi glæder os til at være en del af et fortsat stigende fokus på at forblive innovative og udnytte de unikke lydløsninger Danmark kan tilbyde.

Accelerace
Accelerace er en af verdens bedste acceleratorer for start-ups. Siden 2008 har Accelerace udvalgt, trænet og investeret i mere end 500 lovende danske og internationale iværksættere og vækstvirksomheder.  88 % af virksomhederne er stadigvæk i markedet i dag. Som en del af det nationale initiativ ”Scale-Up Denmark” træner Accelerace start-ups inden for flere brancher i samarbejde med erfarne serieiværksættere.
Som en del af Sound Hub Denmark får Accelerace muligheden for at blive en del af et højt specialiseret udviklingsmiljø med egne testfaciliterer og adgang til eksperter inden for lyd og akustik. Accelerace stod for et par år siden bag programmet Next Step Challenge i samarbejde med Bang & Olufsen.  Det er erfaringer fra dette projekt, som samarbejdet mellem Sound Hub Denmark og Accelerace nu bygger videre på

Aalborg Universitet
Aalborg Universitet (AAU) blev grundlagt I 1974 og har 3 campusområder: Aalborg, Esbjerg og København. Der er ca. 20.700 ordinære studerende (bachelor og kandidat) og ca. 850 ph.d.-studerende. AAU er kendt for en innovativ problem- og projektbaseret tilgang til læring (PBL). De studerende er organiseret i teams og arbejder med projekter, som løser virkelige problemstillinger i samarbejde med virksomheder og organisationer. AAU er bredt anerkendt for samarbejde med industrien og har stor fokus på forskning og forskningsbaseret undervisning inden for lyd og akustik - herunder nyeste teknikker inden for kunstig intelligens, big-data, Internet-of-Things osv.
AAU deltager i Sound Hub Denmark med forventning om, at det kan styrke samarbejdet med industrien, øge antallet af start up-virksomheder baseret på innovative kandidat og ph.d.-projekter, give adgang til nye laboratorier og store mængder måledata fra virkelige systemer, samt inspirere til nye udfordrende samfundsrelevante problemstillinger, som kan indgå i AAUs undervisning og forskning.

Struer Kommune
Struer Kommune har de seneste knap fem år satset på brandet Lydens By som udviklingsplatform for hele kommunen. På erhvervsområdet betyder det, at man bygger videre på arven fra de iværksættere, der havde den gode idé og viljen til at føre den ud i livet og give den global gennemslagskraft. Lyd og akustik fylder meget i Struers udvikling og det skal den blive ved med – derfor er Sound Hub Denmark et projekt, der forventes meget af og som Kommunen derfor er gået helhjertet ind i. Struer Kommune ønsker at skabe optimale lokale rammer for, at et verdensklasseinkubationsmiljø for lyd og akustik bliver succesfuldt og attraktivt for de virksomheder, der gør Danmark til et foregangsland på området – nu og i fremtiden.

Færchfonden
Færchfonden blev stiftet i 1984 af Kirsten og Jørgen Færch. Fonden er en erhvervsdrivende fond med base i Holstebro. Fondens vision er at gøre en forskel for Nordvestjylland ved at understøtte foretagsomhed, vækst og tiltrækningskraft gennem udvikling af erhverv, kultur, iværksætteri og uddannelsesaktiviteter i området. Færchfonden har bl.a. investeret i Nupark Innovation A/S i Holstebro, forretningsudviklings-programmet Accelerace og i Den Sociale Kapitalfond Invest K/S.

Læs mere