Lydens By nyhedsdetaljer
'
På topbilledet kan man se nogen, der optager med én diktafon.
På billedet kan man se en ældre mænd, der sidder og læser i en avis, imens han har høremikrofoner på.
Lydens By nyhedsdetaljer
Eliten af dansk lyd til Struer
15.05.2017
Dansk Lydpris bliver uddelt af borgmester Mads Jakobsen
15. maj 2017
Struer Lydens By danner den 18. maj ramme om lydbranchens årlige konference Danish Sound Day, som dermed på en måde kommer hjem til et af det danske lydeventyrs arnesteder.
Eliten af dansk lyd til Struer

Jyllands nordvestlige hjørne har en særlig position i bevidstheden hos lydspecialister fra hele landet. Struer Lydens By danner den 18. maj ramme om lydbranchens årlige konference Danish Sound Day, som dermed på en måde kommer hjem til et af det danske lydeventyrs arnesteder.

Gennem knap 100 år er specialister inden for lyd og akustik kommet til Struer for at lære mere om, hvordan lyd opfører sig og forsøge at mestre den til vores fordel, så den kan bidrage til vækst, velstand og velfærd for os selv og for samfundet.

Den 18. maj i år vokser det faste antal lydprofessionelle i Struer Lydens By med op til 150 fagfæller og andre interesserede, når innovationsnetværket Danish Sounds årlige konference Danish Sound Day bliver afviklet i Folkets Hus. Konferencen har før været afholdt i København, men i år samles lydbranchen altså for at netværke og få ny inspiration i Struer, som stadig er et af arnestederne for den verdenskendte danske lyd.

Borgmester Mads Jakobsen, Struer Kommune, uddeler i starten af konferencen Dansk Lydpris, som går til en eller flere personer, der har gjort en særlig indsats for lyden og lydbranchen i Danmark. Mads Jakobsen er selv meget interesseret i den gode lyd og områdets lydhistorie, og glæder sig til at deltage på konferencen og uddele prisen, ligesom han har gjort de to foregående år.

”Danish Sound Day er meget inspirerende. Man får virkelig en fornemmelse af den enorme dygtighed og opfindsomhed, der har gjort den danske lydbranche til noget helt særligt. Oveni det får man viden om, hvor hele den højteknologiske industri er på vej hen. Jeg er stolt over at komme fra Lydens By, og det at vi kan tiltrække så dygtige og ambitiøse mennesker, som er med i Danish Sound-netværket, vidner om at vi virkelig har noget at byde på,” siger Mads Jakobsen, som samtidig glæder sig over, at konferencen kommer til Struer, mens byen fejrer 100 års købstadsjubilæum.

Disruption og industri 4.0
Programmet på Danish Sound Day afspejler, at lydbranchen er – og altid har været – kendetegnet ved innovation, dynamik og fremsynethed. Og så selvfølgelig passion for den gode lyd. Hovedoverskriften for dagen er lyd og disruption – eller opbrud i markedet – som bliver taget under behandling gennem en blanding af workshops, paneldebatter og oplæg fra forskere og debattører. Der er også pitch battles mellem unge forskere og nyopstartede virksomheder, der konkurrerer om æren, legater, kompetenceudvikling og sponsorater fra den etablerede industri.

Henrik Føhns, den ene halvdel bag det anerkendte radioprogram Harddisken, holder oplæg med udgangspunkt i sin bog ”Den globale puls”, og Janos Flösser, investor og iværksætter, taler om industri 4.0 og fremtidsperspektiverne for hele teknologibranchen.  

Direktør for Danish Sound, professor og ph.d. Jan Larsen, ser frem til en dag i Struer med transformation og nytænkning på dagsordenen.
”Danish Sound Day er den årlige konference der samler så mange forskellige aktører fra den danske lydbranche og andre relaterede sektorer som muligt. Formålet er at sætte ’transformation’ på dagsordenen og skabe grundlag for nye tværdisciplinære samarbejder. Transformation og nytænkning er afgørende, hvis Danmark skal fastholde og udbygge den førerposition vi har haft på området i mange år. I de senere år har vi set en konsolidering af den danske lydbranche. I 2009, da innovationsnetværket blev etableret, havde der, foruden en række gode og relevante faglige netværk, ikke været ét sted, hvor alle med en professionel interesse for lyd kunne samles og mødes på tværs af discipliner. Og før 2014, da Vækstfabrikken Lydens Hus i København åbnede, havde der ikke været et dedikeret miljø for lydiværksættere. Desuden har vi set start af talrige nye forskningscentre og projekter inden for området.  I 2017 står Sound Hub Denmark på spring, som det næste lovende regionalt forankrede vækstinitiativ, der samtidig vil være med til at rette verdens øjne på lyddanmark. I Danish Sound hilser vi alle nye positive tiltag velkommen og glæder os til at indgå i et tæt partnerskab til gavn for den danske lydbranche,” siger Jan Larsen.  

Jam session, networking og gåtur
Ud over den faglige videndeling er der også givet god plads til networking og mere uformelle punkter på programmet. Struer Lydens By arrangerer en gåtur før aftenens middag, hvor deltagerne ser og hører om lidt af det, byen tilbyder. Og efter middagen er der på Jan Larsens initiativ arrangeret en åben jam session på Grand Hotel, hvor han selv vil spille trommer og hvor andre kan vise, at når man beskæftiger sig professionelt med lyd, stammer det ofte fra en passion for den gode af slagsen.

Det fulde program for Danish Sound Day og listen over foreløbigt tilmeldte kan ses her, hvor du kan stadig nå at tilmelde dig

Afholdelsen af Danish Sound Day i Struer betyder, at listen over lydarrangementer, der forbinder sig med Limfjordsbyen, vokser. 100 års jubilæet for højtalerens opfindelse og Dansk Akustisk Selskabs generalforsamling har været afholdt i Struer og senere på året kommer den internationale forening Audio Engineering Society på besøg for at holde fagkonference om sound systems og sound reinforcement i forbindelse med lydmotionsløbet Run to the Beat.

Læs mere