Lydens By nyhedsdetaljer
'
På topbilledet kan man se nogen, der optager med én diktafon.
På billedet kan man se en ældre mænd, der sidder og læser i en avis, imens han har høremikrofoner på.
Lydens By nyhedsdetaljer
Struer og omegn spiller op til DRs kor og orkestre
07.06.2017
En By Spiller Op foregår fra den 12.-17. juni 2017
7. juni 2017
Struer Kommunes borgere og musikliv kan nu præsentere det fulde program for 'En By Spiller Op' 12.-17. juni.
Struer og omegn spiller op til DRs kor og orkestre

Hvordan tager lokalsamfundet i Struer og omegn bedst imod over 150 sangere og musikere fra DRs kor og orkestre? De arbejder naturligvis sammen om at gøre besøget til en stor, musikalsk fest – og inviterer hele byen med!

Struer Kommune kan nu præsentere det samlede program for 'En By Spiller Op' i juni: en hel uge i musikkens tegn, hvor struerboerne fejrer musikken og sangglæden, både med egne nyskabende aktiviteter og tætte samspil med DRs professionelle kor og orkestre.

Programmet kan ses på www.struer.dk/enbyspillerop hvor der også er links til billetsalg på de betalte arrangementer.

Borgmester Mads Jakobsen siger om programmet:
”Med 'En By Spiller Op' har hele Struer – og gæster fra nær og fjern – virkelig noget at glæde sig til. Det er fantastisk at se, hvordan lokalsamfundet og alle gode, musikalske kræfter har budt ind med ideer og haft viljen til at realisere dem. Vi får en uforglemmelig uge 24 i Struer. Både alle os, der bor her, gæster fra andre dele af landet, og ikke mindst de professionelle kunstnere fra DR.”

Blandt den lange række kreative ideer, som Struers borgere og musikliv har budt ind med i løbet af foråret, har kommunen udvalgt de bedste og sjoveste begivenheder og oplevelser, hvor lokale kræfter samles om musik og sang på nye måder – samtidig med, at de spiller op til de musikalske gæster.

Overraskelser og improvisation
Fra starten har det været tanken, at en 'En By Spiller Op' bliver en uge fuld af musikalske overraskelser, improvisation og pop-ups i Struers gadebillede. Derfor vil en del af indslagene ikke blive afsløret på forhånd, men struerboerne kan roligt se frem til, at der vil blive sunget og spillet musik på livet løs gennem hele ugen. Man kan for eksempel høre byens børn og ældre synge danske sange i fællesskab på Rådhuspladsen, og lokale amatørmusikere, der får chancen for at improvisere sammen med de professionelle gæster fra DR Big Band.

Skolebørn dirigerer professionelle sangere
Som del af 'En By Spiller Op' har lærere og elever på Parkskolen i Struer inviteret sangerne fra DR VokalEnsemblet på besøg til en særlig musikdag, hvor børnene kommer helt tæt på de professionelle sangere. Ud over at synge sammen med koret skal de nemlig prøve at dirigere sangerne, så de kan opleve på egen krop hvordan kropssprog, mimik og bevægelse hænger sammen med musikkens udtryk.

Talenter spiller op
Også lokale, klassiske musiktalenter får chancen for at spille op til DRs musikere – bogstaveligt talt. Det sker, når to unge slagtøjsspillere får muligheden for at optræde side om side med deres professionelle kolleger i DR SymfoniOrkestret i en del af orkestrets koncert torsdag den 15. juni på Struer Statsgymnasium. På programmet står blandt andet Ravels Bolero og Mozarts klarinetkoncert med DR SymfoniOrkestrets soloklarinettist Johnny Teyssier. Op til koncerten har de unge talenter haft besøg af DR SymfoniOrkestrets soloslagtøjsspiller Gert Sørensen, som selv er opvokset på Struer-egnen, og han vil også efterfølgende følge og støtte de unge talenters udvikling.

Musik på lederniveau
Også på kontorer og ledelsesgange i Struer vil 'En By Spiller Op' give genlyd. Kommunens erhvervsforening har inviteret DR PigeKorets dirigent Phillip Faber og en gruppe sangere fra DR VokalEnsemblet til et seminar om forholdet mellem musikalitet, sang, teamwork og ledelse. Ideen med arrangementet, som har titlen 'Når vi spiller sammen er vi stærkere' er at inspirere lokale ledere til at omsætte musikalske impulser og værdier i deres daglige virke.

Hele Danmarks ensembler
Tine Smedegaard, der er kulturdirektør i DR, siger:
”DRs kor og orkestre tilhører hele Danmark. Derfor er det så vigtigt for os, at mennesker i hele landet får mulighed for at opleve den levende musik fra DR, ligesom vi med 'En By Spiller Op' lægger stor vægt på at spille sammen med – og forhåbentlig styrke og inspirere – det lokale musikliv. Faktisk har borgerne i Struer haft så mange gode idéer til ’En By Spiller Op’, at festen er blevet udvidet med en hel dag før og efter besøget fra DR. Men mest glædeligt er det nok, at vi allerede nu kan se, at visse af de initiativer, der er blevet undfanget i forbindelse med vores besøg, vil få mere permanent karakter.”

Se hele programmet for ’En By Spiller Op’ her: www.struer.dk/enbyspillerop

Læs mere