Byliv
'
På topbilledet ses indvielsen af lyd-skraldespanden. Struer Kommunes borgmester Mads Jakobsen indvier skraldespanden sammen med skoleeleverne fra Bremdal Skole.
Lydskraldespand

Midt på gågaden i Struer står en lydskraldespand, som bidrager til en renere by ved bogstaveligt talt at henvende sig til borgerne med underholdende hilsner. Ideen med at have en sådan lydbaseret løsning i byrummet er både at skabe en lille oplevelse for borgerne, samtidig med at den motiverer til at man smider sit skrald, hvor det hører hjemme – i skraldespanden.

Udover at kunne sige lyde er skraldespanden intelligent – den giver bl.a. mulighed for at indsamle data om affaldet og sende det til Park og Vej, og den kan komprimere sit indhold til en femtedel, når den er ved at være fyldt – alt sammen drevet af solceller.

Skoleelever fra Bremdal Skole har fundet på de forskellige lyde, skraldespanden varierer imellem, i en kreativ proces med ingeniøren Lars Skjærbæk. Han har i øvrigt stået for flere forløb i Struers skoler, hvor eleverne har lært at innovere gennem kreativitet.

Lydskraldespanden er altså ikke bare et morsomt påfund, men et eksempel på hvordan lyd kan skabe merværdi i et lokalsamfund.