Oplevelser
'
Den Store Træviolin

Violinen er tilsyneladende lydløs, men hvis du placerer albuerne på små metalskiver og holder hånden for øret, kan du høre musik via dine knogler. Den Store Træviolin stammer fra Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 og står på Struer Bibliotek i februar og Midtpunktet Thyholm i marts.

Projektet Den Store Violin er søsat af RETHINK Folk Music 2017, og violinen har med stor succes været installeret på Dokk1 i Aarhus i nogle måneder og andre steder i regionen.

Nu får Struer Lydens By også glæde af dette geniale musikobjekt, som både henvender sig til børn og voksne. Og samtidig tager den hensyn til personale og øvrige gæster – den larmer nemlig ikke spor.

Den Store Træviolin kommer til Infocenter Struer den 31. januar og er udstillet hele februar med. Derefter flytter den til Midtpunktet Thyholm, hvor du kan finde den i hele marts måned.

I Den Store Træviolin er der inkorporeret den nyeste teknologi indenfor såkaldt bone conduction. Her bevæger lyden sig fra lydkilden via knoglerne og op til ørerne.

Rent praktisk placerer du albuerne på små vibrerende metalskiver, og når du fører hænderne op til ørerne, kan du høre de skønneste folkemelodier, uden at andre kan høre musikken. Kroppen bliver så at sige forvandlet til et par organiske høretelefoner for en stund.

Teknologien betyder, at violinen er særdeles egnet til mere afdæmpede steder, som f.eks. museer og biblioteker.

Installationen er en interaktiv og sjov måde at få den lokale folkemusik ud i det lokale fællesskab og samtidig vise, at Struer er Lydens By. Så kom og prøv violinen i Struer eller Hvidbjerg de næste par måneder.

Læs mere om Rethink Folk Music her.