Oplevelser
'
Før var akustikken elendig, nu kan hallen give lydoplevelser af international klasse
Fra gymnastiksal til koncertsal

Da DR besøgte Struer Lydens By i juni 2017 med kor og orkestre til 'En By Spiller Op' blev en række initiativer sat i søen og netværk etableret, som rækker langt ud i fremtiden. Struerboerne kan derfor se frem til flere store, musikalske oplevelser i fremtiden.

Et meget synligt – og hørbart – resultat af det innnovative samarbejde mellem verdensklasse musikere og Struers gode lydfaglige netværk er de nye, musikalske muligheder i Struers største idrætshal, hallen på Struer Statsgymnasium. Op til DR SymfoniOrkestrets besøg blev lyden i den store hal nemlig akustisk forbedret i et samarbejde mellem Lydens By og akustikeksperten Jan Voetmann.

Resultatet viste sig at være så overbevisende, at hallen bevarer den akustiske indretning for at kunne bruge hallen til store koncertarrangementer i fremtiden.

”Det var en fantastisk oplevelse at høre DR SymfoniOrkestret i hallen på Struer Statsgymnasium, og det er spændende at tænke på de nye muligheder, det giver vores by. Ud over at Statsgymnasiet fremover kan bruge salen til deres egne koncerter, har vi fået mod på at give borgerne flere store koncertoplevelser af denne type i fremtiden – en mulighed, vi ikke tidligere har haft,” siger borgmester Mads Jakobsen.

Se mere her i videoen, hvor Mads Brinkmann, rektor for Struer Statsgymnasium, fortæller om den akustiske forbedring af hallen før DR Symfoniorkestrets koncert.