Oplevelser
'
På topbilledet kan man se logoet for Struer Tracks.
Struer Tracks Urban Sound Art Festival - 2. - 17. juni 2017

Struer Tracks er en spritny festival for lydkunst i det offentlige rum, og d. 2. juni åbner den for første gang i Struer. Festivalen folder sig ud i to hovedspor, som vil få byen til at summe af lyd; en udstilling af lydkunstværker i byens gader og stræder samt en lang række iørefaldende lydarrangementer og workshops.

Ambitionerne er store, og visionen er, at Struer Tracks skal blive en internationalt anerkendt biennale for stedspecifik lydkunst, der markerer Struer som ’Lydens By’ på Danmarks- og verdenskortet. Til trods for de internationale ambitioner er den lokale forankring enormt vigtig, og derfor bliver Struer ikke blot en kulisse for festivalen, men den skal spille hovedrollen! Med den stedsspecifikke lydkunst og byen som omdrejningspunkter tager både udstillingen og arrangementerne afsæt i stedet og i det lokale: i de lyde, historier og tanker, der findes i Struer.

Festivalen lanceres som en del af Struer Kommunes indsats for at markere sig som Lydens By, og med Struer Tracks indledes en langsigtet undersøgelse af, hvordan Struer er, har været og vil være Lydens By. Til festivalens åbning afsløres en ny lydskulptur, som skal stå fast i Gimsinghoveds park. Lydskulpturen ’Vind og Vand’ er skabt af Frode Gundorf Nielsen som en del af Aarhus 2017-projektet The Overheard.  

I dagene 2. – 18. juni sætter Struer Tracks lyden i fokus, og både lokale såvel som besøgende inviteres udenfor i sommeren til at lytte, lære, opleve, udforske og opspore lyden af Struer.

Følg med på festivalens Facebook-profil og hjemmeside, hvor de kunstnere og arrangementer, der skal sætte lyd til Struer, løbende bliver afsløret.

 

Konceptet for Struer Tracks er udarbejdet af festivalleder Jacob Kreutzfeldt i samarbejde med en styregruppe med medlemmer fra Struer kommune og andre lokale aktører. Styregruppen består af: 

Mads Gammelmark, Kommunaldirektør Struer Kommune (formand)
Christian Iversen, Bang & Olufsen SVP – People Strategy &Organizational enablement
Søren Johansen, formand Handelsstandsforeningen
Peter Petersen, direktør BusinessPark Struer
Jesper Bækgaard, museumsleder Struer Museum
John Patuel Hansen, centerleder Plan & Miljø Struer Kommune
Kim Høfler, turist- og eventchef Struer Kommune
Claus Falk Petersen, specialkonsulent Struer Kommune

Struer Tracks 2017 er støttet af

Struer Kommune, Aarhus 2017, Statens Kunstfond, Færchfonden, SNYK (Sekretariat for Ny Kompositionsmusik), Dansk Komponistforenings Produktionspulje og KODA’s Kulturelle Midler

Samarbejdspartnere

Dansk Komponistforening, Struer Jazzklub, Apollon Struer, Struer Museum, Gimsinghoved Kunst- og Kulturcenter, Teater Katapult, The Overheard, Aarhus Universitet