Oplevelser
'
På topbilledet kan man se logoet for Struer Tracks.
Struer Tracks Urban Sound Art Festival - 2. - 18. juni 2017

Struer Tracks er en spritny festival for lydkunst i det offentlige rum, som blev afholdt første gang 2.-18. juni 2017 i Struer Lydens By. 

Festivalen foldede sig i sit premiereår ud i to hovedspor, som fik byen til at summe af lyd; en udstilling af lydkunstværker i byens gader og stræder, suppleret af en række iørefaldende lydarrangementer og workshops.

Ambitionerne er store i de kommende år. Visionen er at gøre Struer Tracks til en internationalt anerkendt biennale for stedspecifik lydkunst, der markerer Struer som ’Lydens By’ på Danmarks- og verdenskortet. Næste gang skal således være i 2019.

For at realisere de internationale ambitioner er den lokale forankring afgørende, og derfor er Struer fra første ikke blot tænkt som en kulisse for festivalen, men tværtimod udset hovedrollen. Med den stedsspecifikke lydkunst og byen som omdrejningspunkter tog første udgave af både udstilling og arrangementer afsæt i stedet og i det lokale; i de specifikke lyde, historier og tanker, der hører hjemme i Struer.

Festivalen blev lanceret som en del af Struer Kommunes indsats for at markere sig som Lydens By. Struer Tracks markerede her indledningen på en langsigtet undersøgelse af, hvordan Struer er, har været og vil være Lydens By.

I anledning af festivalen blev en helt ny lydskulptur indviet, som nu står fast i Gimsinghoveds park. Lydskulpturen ’Vind og Vand’ er skabt af Frode Gundorf Nielsen som en del af Aarhus 2017-projektet The Overheard til Lydens By.

Struer Tracks satte lyden i fokus og inviterede både lokale og besøgende udenfor i sommeren til at lytte, lære, opleve, udforske og opspore lyden af Struer.

På festivalens hjemmeside www.struertracks.dk kan du læse mere om projektet og de kunstnere og arrangementer, der satte lyd til Struer.

Konceptet for Struer Tracks er udarbejdet af festivalleder Jacob Kreutzfeldt i samarbejde med en styregruppe med medlemmer fra Struer kommune og lokale aktører. 

Struer Tracks 2017 blev støttet af Struer Kommune, Aarhus 2017, Statens Kunstfond, Færchfonden, SNYK (Sekretariat for Ny Kompositionsmusik), Dansk Komponistforenings Produktionspulje og KODA’s Kulturelle Midler. Dansk Komponistforening, Struer Jazzklub, Apollon Struer, Struer Museum, Gimsinghoved Kunst- og Kulturcenter, Teater Katapult, The Overheard, Aarhus Universitet var samarbejdspartnere for festivalen.