Jesper havde ét krav: Vi skulle tæt på vandet

Publiceret 17-09-2019

Det giver sjælero og mentalt overskud at være connected med vandet og at have den udsigt, når du står op om morgenen. Det foretrækker jeg fremfor det travle Århusianske byliv. Desuden er huspriserne noget helt andet, end i Århus, hvilket har gjort det muligt for os at købe drømmehuset


Jesper Darling MørkGraphic Generalist i Darkling Art

 

Jesper Darling Mørk bor i Bremdal omkring Struer sammen med sin kæreste, Maiken, og parrets toårige søn. Familien boede tidligere i Aarhus, men ønsket om at komme tættere på bedsteforældrene fik dem til at rykke teltpælene op og rykke vestpå. Det var dog ikke uden forbehold fra østjyden Jespers side:

Til at starte med var jeg egentlig lidt pessimistisk ved at flytte til Struer.

Jeg har en bachelor i IT Product Design, og er indehaver af min egen virksomhed, Darkling Art, hvor jeg primært arbejder med spilgrafik og animationsopgaver. Desuden har jeg en lille sidegesjæft – Pandaball – sammen med to andre, hvor vi udvikler et konsolspil. Jeg var i tvivl om, at en så specifik nichebranche kunne trives i byen – mulighederne måtte da være minimale?

Jeg havde en formodning om, at tingene var nemmere i Aarhus, fordi bylivet var anderledes, arbejdskontakterne var i Aarhus og ens netværk var i Aarhus. Min vennekreds havde ikke nogen som helst relation til Struer inden, så de rystede på hovedet og spurgte: Hvad fa’en skal du i Struer? Men de kan godt se ideen med beliggenhed, naturen og den følelse af frihed man får herovre.

Jesper Darling MørkGraphic Generalist i Darkling Art

Vi flyttede til Struer, fordi vi havde et ønske om at komme tæt på noget familie, enten på min kærestes eller min side, og det blev så min kærestes familie, som bor i Struer. Vi har en dreng på to år, og det hjælper at have nogle familiemedlemmer i nærheden, som kan assistere, når det brænder på.

Jeg havde dog et krav til min kæreste om, at hvis vi skulle flytte til Struer, så skulle vi tæt på vandet.

Og det kom vi.

Nu tager vi ud i skoven og vi går daglige ture ved stranden i Bremdal. Det giver sjælero og mentalt overskud at være connected med vandet og at have den udsigt, når du står op om morgenen. Det foretrækker jeg fremfor det travle Århusianske byliv. Desuden er huspriserne noget helt andet, end i Århus, hvilket har gjort det muligt for os at købe drømmehuset.

Virksomhederne er uovertrufne til at hjælpe hinanden

Jesper arbejder tæt på boligen i Bremdal – Businesspark Struer huser mange af de lokale iværksættere og mindre virksomheder

Noget helt andet er den følelse af fortrolighed man oplever – både privat og på arbejdspladsen. Her i Struer kender folk hinanden, og det styrker fælleskabet.

Jeg havde som sagt en forventning om, at mit erhverv ikke var særlig udbredt i Struer, eftersom spilbranchen tit har hjemme i større byer. Men grundet det fælleskab og den samarbejdsvillighed man oplever i Businessparken, hvor jeg sidder med min virksomhed, indså jeg hurtigt at jeg nok skulle finde arbejdsopgaver.

Virksomhederne er uovertrufne til at hjælpe hinanden på kryds og tværs i huset.

Hvad fa’en skal du i Struer?

Jesper og familien bor ned til vandet, der bruges flittigt af den lille familie

Jeg havde en formodning om, at tingene var nemmere i Aarhus, fordi bylivet var anderledes, arbejdskontakterne var i Aarhus og ens netværk var i Aarhus. Min vennekreds havde ikke nogen som helst relation til Struer inden, så de rystede på hovedet og spurgte: Hvad fa’en skal du i Struer? Men de kan godt se ideen med beliggenhed, naturen og den følelse af frihed man får herovre.

Jeg er sikker på, at der bor mange mennesker i storbyen, som har et skjult behov for at bo et sted som Struer: At have den plads, friske luft, fællesskab og naturen til rådighed. Det giver sjælero, hvilket er noget nutidens menneske har brug for.