Lars har Liverpool i blodet

Publiceret 21-08-2024
Foto: Anders Trærup - Tekst: Jeanette Lund Houe

Indboforsikringen er steget en del, en bog er på vej og børneværelserne er fyldt op. Det hele skyldes Lars’ passion for fodboldklubben Liverpool, som han har været besat af, siden han var 12 år. Hvordan han blev besat, kommer vi tilbage til…

For først skal vi se børneværelserne på 1. sal i en helt almindelig villa i Hvidbjerg på Thyholm. De er nemlig fyldt op med hvad Lars Fomsgaard Nielsen selv mener, er verdens største private samling af Liverpool trøjer.

Og samlingen har en relativt stor værdi – derfor er indboforsikringen for nyligt blevet tilpasset. Og det er også livet med Liverpool og trøjerne, som Lars går og pusler med en bog om.

Ja, faktisk er han i øjeblikket på iværksætterkursus og går og drømmer om, at bruge sin unikke samling til noget mere. Det kunne være noget med foredrag og gøre noget mere ud af samlingen, men han ved endnu ikke helt, hvad det skal ende med.

– Men næste år bliver jeg 60, så hvis det skal være, skal det være nu, siger han.

Han tager selvfølgelig imod i en sort Liverpool-trøje, for han har altid mindst ét tøjstykke på med Liverpools logo og navn på. Hvis han er fint i byen, er underbukserne som minimum ‘Liverpool-style’.

– Når de vinder mesterskab nummer 20, så skal jeg have en tatovering, siger han med et grin.

Kæmpe samling

Samlingen er imponerende. Skulder ved skulder hænger trøjerne sirligt på række. Lars Fomsgaard Nielsen har ikke tal på, præcist hvor mange, der er. Men der er flere end han kan nå at gå med på et år. Han forklarer, at Premier League, som vi kender det i dag, startede i 1992 med spillernes navne på ryggen fra sæsonen 1993-1994.

– Jeg har alle spillernes trøjer fra 1992 og indtil nu, altså alle, der har været i bruttotruppen. De er allesammen originale, dog ikke altid selve trykket, forklarer han.

Det betyder, at han handler en hel del over hele verden, men særligt i Polen og England, for at skaffe de rigtige trøjer løbende. En del af dem er også signeret af fodboldstjernerne selv, når han har mødt dem. Det gælder flere af de kendte danske spillere, som Jan Mølby og Daniel Agger, som han kender og har fløjet med flere gange.

Han sælger også videre til andre interesserede og får nok 5-10 henvendelser om ugen fra interesserede købere. Derfor er garagen også fyldt op med trøjer.

– Så ja, det går der da lidt tid med, lyder den vestjyske kommentar efterfulgt af en erkendelse af, at han nok er en “små-nørd”.

Heldigvis bakker konen Lene op om passionen og er selv “supporter”.

30 gange på Anfield Road

Men lad os lige komme tilbage til, hvornår passionen opstod.

Lars var 12 år og på besøg hos bedsteforældrene, der netop havde fået farve-TV. Der var Europacup finale for mesterhold, hvor danskeren Allan Simonsen spillede med. Kampen stod mellem Liverpool og München-Gladbach og Liverpool vandt 3-1.

– Så var jeg solgt efter det, konstaterer Lars med et stort smil.

Sportslørdag efter sportslørdag har han set fodbold og fulgt med sit favorithold i tykt og tyndt. TV-pakken er løbende blevet udbygget med nødvendige sportskanaler, så fanholdet kan følges og omkring 30 gange har han selv stået på Anfield Road, Liverpools stadion, og nydt kampene sammen med de andre fans.

– Desværre er det blevet lidt pebret, og det er ikke så let at få billetter længere. I dag koster det nok cirka 5-8.000 kr. for en billet med hotel og fly, fortæller han. Selv om han brænder for at komme afsted, sætter prisen lidt en naturlig begrænsning for turene.

Arbejdstiden bruger han lige nu sammen med voksne autister i Thisted og han har en læreruddannelse og har været speciallærer siden 90’erne. Han har også i en periode været talent- og uddannelseschef i Thisted FC.

Skæbnen

Lars Fomsgaard Nielsen tror på, at der er noget skæbnebestemt over hans passion:

– Jeg er jo årgang ’65, året hvor Shanks (træner Bill Shanky, red.) i sin genopbygning af the Mighty Liverpool tog FA-cup trofæet med til Merseyside! Det kan ikke være en tilfældighed; snarere en skæbnebestemt fælleshændelse skabt af højere magter i fodboldhimlen…altså jeg tror på det, og de følgende søndage vil blive brugt på at underbygge teorien, siger han og skraldgriner.

– Det er også derfor, jeg er gået lidt ned i tid, så jeg har en dag om ugen til at finde ud af både det – og hvad jeg skal gøre med alt det her, siger han storsmilende.

Artiklen er fra gratismagasinet Frekvens, der bliver husstandsomdelt i hele Struer Kommunedu kan læse den nyeste udgave lige her.