Hvorfor er Struer interessant for en amerikansk virksomhed?
”Vi kan noget, andre ikke kan… vi tænker i helheder, er opfindsomme og vedholdende. Der var en helt speciel kultur på Bang & Olufsen i virksomhedens guldalder. Gode produkter udviklet og bygget af mennesker med høj faglighed. Den kultur lever stadig”.
Bjarne Sørensen mener, én af forklaringerne er den danske tradition for flad struktur og uformel omgangstone. At teoretikere og praktikere er hinandens ligemænd:
”Jeg er fuldstændigt enig med de mennesker, som siger, at det er farligt at skille produktion og udvikling ad. Vi mister meget, når vi udliciterer al produktion til Fjernøsten. Helheden og substansen forsvinder. Jeg ved godt, det kan lyde som en gammelromantisk drøm, men jeg er faktisk lettet over at se, at der blandt erhvervsfolk og beslutningstagere er et stigende fokus på at trække i hvert fald dele af produktionen hjem”.
Herfra min verden går
Apropos hjem…Bjarne Sørensen har i privat regi forladt sin anden hjemstavn Thyholm. Han bor i Aalborg. Når coronaen ikke lukker ned og sender hjem, pendler han dagligt til og fra Struer. Der er mange udlandsrejser i hans kalender. Det er praktisk at bo nær Aalborg Lufthavn.
Men han føler en stærk tilknytning til Nordvestjylland. En egn, der ofte er blevet kaldt ”udkantsdanmark” af journalister, politikere og andre, som har barrikaderet sig selv og deres verdensbilleder bag tunge skriveborde i en storby.
”Det er en lidt beskæmmende mangel på indsigt. Virkeligheden er, at Nordvestjylland i årtier både har fostret og tiltrukket yderst kompetente mennesker fra ind- og udland. Mennesker, der kan så uendeligt meget, beriger vores egn og derfor bliver taget godt imod,” siger Bjarne Sørensen og nævner Geoff Martin, tonmeister hos Bang & Olufsen, som én af mange, der kom til egnen og blev.
Tja… måske er det såre simpelt: Nogle har til gode at opdage, hvad mange i den store verden allerede ved: Oplevelser skaber nye virkeligheder!