Studierne i det sønderjyske var en god tid. Ikke mindst fordi mangfoldigheden blandt de medstuderende var stor… fra unge med en ungdomsuddannelse i bunden af deres halvtomme rygsække til et fuldbefarent bestyrelsesmedlem i Danfoss-koncernen.
Den verdensomspændende virksomhed på Als søgte maskiningeniører. Det samme gjorde Vestas og Bang & Olufsen. Skafti Halldórsson rejste til Struer i 2002. Som produktionstekniker i Factory 5.
”Fabrikken forarbejder aluminium. Fra en rå profil til færdige paneler på et Bang & Olufsen-anlæg eller trinbrættet til en BMW X3. Min opgave var at opfinde nyt udstyr og optimere maskiner, så de bedst muligt kunne understøtte produktionen og de nye ideer, designerne fandt på”.
Spiser grundighed til morgenmad
En dag stod Skafti Halldórsson hos en tysk forhandler og fik præsenteret en maskine, Bang & Olufsen måske kunne bruge.
”Jeg spurgte forhandleren, om der hørte en elmåler til maskinen. Næh, svarede han, hvad skulle det gavne?”
Den slags svar lander på stivnet lava hos en islandsk maskiningeniør, som alle dage har interesseret sig for energi og spiser grundighed til morgenmad:
”Selvfølgelig skulle maskinen have en elmåler. Ellers havde vi jo ikke en chance for at opdage ændringer i forbruget og forstå hvorfor. Det er vigtigt for mig at vide så meget som muligt. Når folk beder mig om noget, skal de kunne stole på, at jeg har gjort mit arbejde ordentligt og resultatet er, som det skal være”.
Udgangen af 2007 blev også afslutningen på Skafti Halldórssons tid hos Bang & Olufsen. Karrieremulighederne gik ikke længere i takt med islændingens drømme. Derefter fulgte et par år som energirådgiver hos Scanenergi og Enervice, indtil Struer Forsyning søgte en energiansvarlig.
Fjernvarme og kirker fra middelalderen
”Jeg skrev, at jeg kunne hjælpe Struer Forsyning med at udnytte fjernvarmen bedre. Og 1. april 2010 startede jeg ProEnergi… med Struer Forsyning som min første kunde”.