Fuld damp på kedlerne
Fabrik 5 udvikler og producerer emner i aluminium i tæt samarbejde med designerne hos Bang & Olufsen. Virksomheden leverer også aluminium i allerhøjeste kvalitet til andre –eksempelvis til Harman som laver lydsystemer til biler, og en dansk virksomhed der laver high-end belysningsløsninger.
Med administrerende direktør Kristian Teär i front er Bang & Olufsen lykkedes med den u-vending, mange erhvervsanalytikere troede umulig: Tocifret vækst, profitabel drift og forbedret likviditet.
Med fuld damp på kedlerne, har Fabrik 5 nydt godt af at have en stab af medarbejdere, som er notorisk kendt for at være fleksible og brænde for virksomhedens ve og vel:
”Vi er meget passionerede og dedikerede. Jeg tror, det er frugten af at have udvikling, produktion og alle fremstillingsprocesser samlet under ét tag. Og så kan vi vores kram.
Vi kender ikke til, at der findes nogen virksomhed i verden, som er dygtigere til aluminium indenfor vores arbejdsområde, end vi er,” fortæller Henrik Jensen. Sagt i et tonefald og på en måde, så ordene ikke lyder som upassende pral – snarere som en knastør vestjysk konstatering.
Maskinparken på Fabrik 5 opdateres og udskiftes løbende – den omfatter blandt andet 30 industrirobotter, som forarbejder aluminium fra rå profiler til blankpolerede paneler i luksuriøse produkter af højeste karat. Men ifølge Henrik Jensen er det i særlig grad menneskene og den viden, som de hver morgen møder ind på fabrikken med, som gør forskellen:
”Vores maskiner er i princippet standardudstyr. Godt nok med en masse tilkøb så de er bestykket efter alle kunstens regler. Men det som gør Fabrik 5 til noget helt unikt i verden, er, at vores folk til fuldkommenhed mestrer alle faser i forarbejdning af aluminium.
Læs også: Struers DNA (5): Insign har altid ledig kapacitet – og det er med vilje
Vi har ikke en udviklingsafdeling. På Fabrik 5 foregår udvikling direkte i produktionen. De integrererede processer ville vi miste, havde vi lagt al produktion ud i Fjernøsten. Designeren står bogstaveligt talt ved siden af ingeniører og faglærte medarbejdere, som programmerer maskinerne.
De udfordrer og inspirerer hinanden. Vi er kort sagt bedst, når vi er med helt fra undfangelsen af en ny idé,” forklarer Henrik Jensen.